Lepistes Balığı Özellikleri

Share

         
Lepistes Balığı Özellikleri


Lepistesler gerek barışçıl yapıları ile gerekse kolay üretilmeleriyle akvaryum severlerin gönüllerinde ve akvaryumlarında taht kurmuşlardır.

Lepistes balıkları canlı doğururlar, yavrulaması ve yavruların büyütülmesi de oldukça kolaydır. Dişi lepistes doğuma yakın, bol bitkili bir akvaryuma ayrılırsa yavruların pek çoğu hayatta kalabilir aksi halde annesi de dahil olmak üzere yavruları, diğer büyük balıklar tüketecektir. Yavru alabilmek için, aqua petlerde satılan özel doğum kaplarından da yararlanılabilir, dişi balık doğumdan bir kaç gün önce o kaba ayrılmalıdır.

Bir erkek balığa 2 dişi balık düşecek şekilde akvaryuma konulmalıdır.Dişiler yavrularını canlı olarak doğurur ve ayda ortalama 10-50 arası yavru doğurabilir.Yaprak yemi toz haline getirilip beslenirler.Yavrular artemia larvalarıyla beslenilirse cabuk gelişir,ve dinç olurlar.Rahatsız edici balık türleri lepistes dişilerinin düzenli ve sağlıklı  yavru yapmalarını engeller.Bitkilendirilmesi  iyi yapılmış akvaryumda yavrular saklanabilecekleri için hayatta kalma şansları artar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lepistes Dünyasına , Yorum yapın fikrnizi bildirin.
Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.Aksi halde yorumunuz silinecektir.Yorum yazarken Türkçe mizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.Eğer"Yorumlama Biçimi"nde"Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız "Adı/Url" seçeneğini kullanınız.
Yorumlar incelenip onaylandıktan sonra sitede yayınlanır.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons